[BALTICS TOUR]

Casco Phil © Antoine Porcher

Benjamin Haemhouts dirigent

Casco Phil gaat op reis en neemt mee: muziek uit eigen land.

Uiteraard speelt Casco Phil al lang op concertpodia in binnen- en buitenland. Maar in 2024 gaan we met onze musici voor het eerst op een langdurige concerttrip over de landsgrenzen. We trekken op tournee door de Baltische staten en laten in Estland, Letland en Litouwen trots de Belgische tricolore wapperen. Muzikaal dan toch. Want met de Diabelli Veränderung van Luc Van Hove, de Vrolijke Ouverture van Marcel Poot en het Vijfde Vioolconcerto van Henri Vieuxtemps wordt dit een concert met wat (volkomen terecht) compositorisch chauvinisme.

We combineren deze werken uit eigen land met muziek van onze zuiderburen. Zo brengen we muziek van Jacques Ibert naast klapstukken als de Pavane van Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns’ Danse Macabre en Le Tombeau de Couperin van Maurice Ravel. Een Franco-Belgische connectie zoals die in de klassieke muziek al eeuwenlang bestaat. Een zoektocht naar overeenkomsten en verschillen in de toontaal van de Romantiek, het modernisme en vandaag.

Met deze internationale tournee bereiken we alweer een nieuwe mijlpaal voor ons ensemble. Zo reiken we niet alleen steeds hoger, maar slaan we ook steeds verder onze vleugels uit. 

terug naar overzicht