[Acoustic Power]

© Frank Emmers

Dionysis Grammenos dirigent

Round-a-Bouts – Peter Vermeersch
Danza Ritual del Fuego – Manuel de Falla
Pavane – Gabriël Fauré
Valse Triste – Jean Sibelius
Roemeense Volksdansen – Béla Bartók
Farandolle, from Suite l’Arlesienne –Georges Bizet

Met Acoustic Power brengen Casco Phil en Concertgebouw Brugge klassiek tot in het klaslokaal. We dompelen leerlingen uit de derde graad helemaal onder in dit wonderlijke repertoire. Dat doen we allesbehalve schools, maar wel met een uitgekiend traject van eerste stapjes tot slotakkoord.

Eerst gaat het Concertgebouw op bezoek in de les en leiden ze de leerlingen met een interactieve workshop vol muziek binnen in deze – vaak onbekende – wereld. Al vertrekken we daarbij steeds vanuit hun interesses. De jongeren krijgen uitleg bij de muziek die ze later in de concertzaal zullen horen, maar die workshop wordt op maat aangepast op basis van een vragenlijst over hun muzieksmaak. Nadien dagen we de leerlingen om zelf creatief aan de slag te gaan met de muziek die ze ontdekt hebben.

Dat alles vloeit finaal samen in een indrukwekkende live-ervaring: een symfonisch concert met Casco Phil in het Concertgebouw waarbij alle puzzelstukje op hun plaats vallen: de achtergrondinfo uit de workshops, de bevlogenheid van de muzikanten, de aanwijzingen van de dirigent, de kracht van het samenspel … Een unieke belevenis en voor velen het startschot van een jarenlange passie voor klassieke muziek.

terug naar overzicht