[Uitgesteld | Brahms: Ein deutsches Requiem]

Bart Van Reyn © Wouter Van Vaerenbergh

Louise Foor sopraan

N.A. bariton

Bart Van Reyn dirigent

Vlaams Radiokoor koor

Programma

Ein deutsches Requiem, op. 45

Ticketinfo

-26 jaar? Geniet voor €5 van het concert!

Door de economische realiteit ziet Casco Phil zich genoodzaakt het concert te verplaatsen naar een nader te bepalen meer gunstige periode. Vanaf januari 2023 wordt Casco Phil structureel gesubsidieerd, hetgeen de gehele werking ten goede zal komen en het mogelijk zal maken om nog verder te groeien. We kijken alvast uit naar volgende projecten.

 

 

Duits en menselijk, het zijn de twee adjectieven die het vaakst gebruikt worden om Brahms’ Requiem te omschrijven. Duits (logischerwijs) omwille van de taal van de teksten die de componist uitkoos voor zijn dodenmis, menselijk door de humanistische insteek en de uitgesproken diepgang van het stuk.

We voeren het magnum opus van Brahms uit in de epische akoestiek van de Sint-Pieter-en-Pauluskerk in onze thuisstad Mechelen, die in geen tijd één van de vaste uitvalsbasissen voor het ensemble is geworden. We staan er zij aan zij met de zangers van het Vlaams Radiokoor, aangevuld met het Octopus kamerkoor, en onder leiding van hun muziekdirecteur Bart Van Reyn. Zijn klankconstructie en zijn enorme ervaring met dit stuk maken hem tot de uitgelezen dirigent voor dit project. Een talentvolle sopraan en een bariton nemen de beklijvende solopartijen voor hun rekening.

terug naar overzicht