[EUROPALIA TRAINS & TRACKS: Lost & Found in Londen]

St-Pancras Station

Benjamin Haemhouts dirigent

Yshani Perinpanayagam dirigent

Ellie Slorach dirigent

Diane Page dirigent

Joseph Hancock dirigent

April Koyejo-Audiger zanger

Thando Mjandana zanger

Chuma Sijeqa zanger

Blaise Malaba zanger

Egor Zhuravskii zanger

Siân Dicker zanger

Milly Forrest zanger

Njabulo Madlala zanger

Sam Marston zanger

Zahid Siddiqui zanger

Jamie Woollard zanger

EUROPALIA TRAINS & TRACKS

Om de twee jaar stelt EUROPALIA een artistiek programma samen dat focust op een land of een thema. In 2021 staat de kunstenbiënnale in het teken van een uitvinding die de wereld veranderde: de trein.

Van 14 oktober 2021 tot 15 mei 2022 presenteert EUROPALIA TRAINS & TRACKS een programma met ruimte voor beeldende kunsten, podiumkunsten, film, muziek, literatuur en debat. De trein wordt vanuit vier perspectieven bekeken: de impact op de samenleving, duurzaamheid, tijd en beweging.

Het thema bewoog Muziektheater Transparant en Casco Phil ertoe om het station als kruispunt van contacten te gebruiken voor een opera. Hoor hoe een operascène wordt gecomponeerd. Zie hoe de librettist een tekst destilleert uit boodschappen van toevallige voorbijgangers, uit een sms of misschien zelfs een brief. Maak de repetitie mee. Het spitsuur was nog nooit zo inspirerend!

Voorbijgangers worden toeschouwers, reizigers worden deelnemers. EUROPALIA staat dit jaar in het teken van treinen: de sporen die het continent letterlijk verbinden. Samen met Muziektheater Transparant ontwikkelde Casco Phil een verbindende operabeleving. Een componist en een librettist verblijven telkens een week in een glazen box in de stations van Antwerpen, Brussel Centraal, London St Pancras en Rotterdam. Dagelijks componeren ze een korte, actuele opera, mee bepaald door passanten en hun verhalen en opgevoerd tijdens de spitsuren. De uiteindelijke compositie wordt een voorstelling en een geluidsinstallatie met live muzikanten en zangers die een week lang vrij te bezoeken is door wie doelbewust of geheel toevallig even halt wil houden.

Lost & Found:

Een idee van Casco Phil. Een productie van EUROPALIA, Casco Phil en Muziektheater Transparant in het kader van EUROPALIA TRAINS & TRACKS (2021).
Coproductie Jette Parker Young Artists Programme van Royal Opera House Londen en Curated Place.

Programma:

Georgia Barnes, Olivia Bell – Everything you carry
Rose Hall, Katie Colombus – It’s The Little Things
Laura Reid, Oge Nwosu – poetic song Detritus
Sarah Lianne LewisSophia Chapadjiev – The Parting Place
Joanna TaylorKerry Priest – I just wanna be (in Center Parcs)
Anna BraithwaiteKerry Priest’ – The Hardest Journey
Victoria Bernarth, Teresa Howard – Mini Break

 

terug naar overzicht