[Bryce Dessner]

Casco Phil & Bryce Dessner at De Singel © Ward Mevis

Benjamin Haemhouts dirigent

Jörgen van Rijen trombone

Katia & Marielle Labèque piano

Rebecca Karijord zangeres

Pauline de Lassus zangeres

Programma

B.Dessner – Piano Dubbel concert
B.Dessner – St. Carolyn by the sea
B.Dessner – Trombone concert 2222 2200 timp perc str (65432)
B.Dessner – Suite Complete Mountain Almanak

Bryce Dessner ken je misschien van zijn werk als gitarist en componist voor rockband The National, maar zijn carrière als ‘klassiek’ componist ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Het klassieke pad bracht Dessner samen met iconen als Steve Reich, Philip Glass, Nico Muhly en Caroline Shaw, maar ook met pop-fenomenen als Bon Iver, Paul Simon en Sufjan Stevens.
Deze Birds of Paradise-uitvoering markeert het allereerste programma dat drie van zijn concerten samenbrengt: zijn Concerto voor trombone met Jörgen van Rijen als solist, St. Carolyn by the Sea en het Concert voor twee piano’s met ’s werelds meest beroemde pianoduo Katia & Marielle Labèque in de hoofdrol. De avond wordt besloten met de wereldpremière van een suite uit de Complete Mountain Almanak: een liedcyclus van de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord waarvoor Jessica Dessner de teksten schreef en Bryce de arrangementen maakte.

Dessner speelt deze avond gitaar in St. Carolyn by the Sea, trombonist Jörgen van Reijen is solist van dienst in het Tromboneconcerto en het wereldberoemde pianoduo Katia en Marielle Labeque schittert in het Concerto voor twee piano’s. Rebekka Karijord en de Franse singer-songwriter Pauline de Lasssus nemen de vocale partijen voor hun rekening in de Complete Mountain Almanak. Het Belgische Casco Phil is hun solide orkestpartner.

Coproductie: Perpodium, met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest

terug naar overzicht