[Into the white light]

Mari Samuelsen © Stefan Hîderath

Mari Samuelsen viool

Sander De Keere piano

Benjamin Haemhouts dirigent

Het jachtige bestaan werd bruusk stilgezet. Maar stilstaan hoeft geen verplichting te zijn, het kan een keuze worden. Into the white light drukt de resetknop in: muziek die de tijd even te slim af is en doet mijmeren. Wie beter dan Johann Sebastian Bach kan een mens optillen uit het hier en nu? Aangevuld met uitgepuurde dan wel contemplatieve composities uit renaissance, barok, 20ste en 21ste eeuw. Casco Phil werkt opnieuw samen met de Noorse violiste Mari Samuelsen, gekend voor haar gedurfde melanges tussen traditioneel en hedendaags repertoire. In de grenzeloosheid vinden solist, dirigent en orkest elkaar.

Sander De Keere (1992, Gent) is een Belgische muzikant en componist van klassieke en minimalistische repetitieve muziek. Naast muziek voor televisie en theater, soundtracks voor podcasts en zijn werk als radiopresentator op Klara, balanceert Sander tussen componist enerzijds en uitvoerend muzikant anderzijds.
Zopas verscheen zijn debuutalbum Primitive Structures op W.E.R.F records.
Een zoektocht naar eenvoud en trage ontwikkeling. Dat is de missie van Sander De Keere.
Een zoektocht naar wat minimal music vandaag kan betekenen, als in: minder in een wereld van steeds meer. Balancerend tussen meditatief en repetitief. Tussen conceptueel en concreet.

terug naar overzicht