[New Year in Napoli!]

Napels © Luca Musella

Benjamin Haemhouts dirigent

Graciela Morales (7-14.01) sopraan

Lisa Willems (27.01) sopraan

Napels: een wereldstad die tot de verbeelding spreekt.

Alle grote Italiaanse operacomponisten passeerden er de revue: Rossini was er directeur, verschillende stukken van Donizetti gingen er in première. Domenico Cimarosa genoot er zijn opleiding en scheerde er later hoge toppen. Maar ook Bellini en Verdi zijn sterk verbonden aan de Zuid-Italiaanse havenstad.

Kurt van Eeghem vertelt als geen ander het muzikale verhaal van Napoli. Hij wordt bijgestaan door sopraan Graciela Morales (en op 27 januari door Lisa Willems) van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar de operastemmen van morgen zich voorbereiden op een roemrijke internationale carrière.

Casco Phil en dirigent Benjamin Haemhouts brengen verschillende sprankelende ouvertures, enkele intieme intermezzo’s. Zo horen we onder andere aria’s uit l’Elisir d’Amore, I Pagliacci, La Forza del Destino en natuurlijk La Traviata, de beroemde opera van Giuseppe Verdi.

Zoals steeds bestaat het laatste gedeelte van het concert uit Weense klassiekers, waaronder de Tritsch-Tratsch Polka, An der Schönen Blauen Donau en natuurlijk de Radetzkymars.

 

Begin alvast te dromen van een Nieuwjaar in Napoli!

terug naar overzicht