[Wij]

Casco Phil is een dynamisch collectief dat alle vooroordelen over het orkest op zijn kop zet. Voortgestuwd door de artistieke visie van chef-dirigent Benjamin Haemhouts, die het ensemble al van bij zijn oprichting leidt, profileert Casco Phil zich als een unieke speler in het Belgische concertlandschap. Een flexibele, geëngageerde groep muzikanten die een breed repertoirenet uitwerpt. Met West-Europese, klassieke composities als fundament kijkt Casco Phil bewust over genreschotten heen en maken we graag uitstappen naar hedendaagse avant-garde, jazz- en popmuziek.

Als uitvoerders richten we bij Casco Phil steeds de blik voorwaarts. Waar moet het met het traditionele orkestidee naartoe? Hoe kunnen we dit eeuwenoude repertoire vernieuwen? Welke out of the box-oplossingen kunnen we bedenken om nieuw publiek te bereiken.

Met Casco Phil ontdek je dan ook muziek op ongeziene plekken, beleef je concerten in unieke opstellingen of proef je van onbekende stukken.

Wendbaar in vorm, onwrikbaar in kwaliteit. Want hoe divers onze projecten ook mogen zijn: voor alles wat we doen, houden we onszelf aan de hoogste artistieke standaard. Tot de vaste kern van ons ensemble behoren musici die zorgvuldig geselecteerd werden op basis van hun artistieke en menselijke kwaliteiten. Ook de solisten en componisten waarmee we regelmatig samenwerken zijn van dezelfde wereldklasse: De zussen Labèque, Sylvia en Stéphanie Huang, Bryce Dessner, Pieter Wispelwey, Lukáš Vondráček, Liebrecht Vanbeckevoort… Met een onmetelijke drive geeft iedereen keer op keer het beste van zichzelf.

Vandaar dat we de metafoor van een casco zo accuraat vinden. De ruwbouw moet stevig zijn, goed gefundeerd. Daarboven kan een architect zijn kunst botvieren. Op eenzelfde manier is ons collectief een stevig frame met eindeloze creatieve mogelijkheden.

Casco Phil
Onverwacht. Avontuurlijk. Kleurrijk.

[Meer weten?]

[Dit zijn de mensen achter Casco Phil]

Benjamin Haemhouts

Artistieke richtinggever met een rock-‘n-rollgehalte, dwarse ideeën en veel brio.

Benjamin Haemhouts

Artistiek leider

energy@cascophil.be
Pieter Lembrechts

Cultuurhart en ondernemersgeest met internationale plannen.

Pieter Lembrechts

Algemene leiding

pieter.lembrechts@cascophil.be

Onze vaste groep van gelijkgestemde topmusici. Zo brengen we op het podium een dynamiek en energie die je voelt in het publiek.

Casco Phil © Veerle Vercauteren

[Blijf betrokken!]

Schrijf je in op ons #casconews